Calandreta d'Albi

Bienvenue sur le blog de la Calandreta d'Albi, école associative, occitane, laïque, à pédagogie active, issue de la méthode Freinet
Planvenguts sul blòg de la Calandreta d'Albi, escòla associativa laïca e occitana a pedagogia implicaira inspirada del trabalh de Freinet


mardi 5 avril 2016

Dans la classe des cycles 3....


Les calandrons de cycle 3 ont fait un travail autour de Vassili Kandinsky.Vassili Kandinsky nasquèt en Russia, a Moscó, lo 4 de decembre 1866, e moriguèt a l'atge de setanta-uèit ans a Neuilly-sur-Seine lo 13 de decembre 1944.

Comencèt a pintrar a trente ans. Foguèt professor a l'universitat de Moscó. Puèi s’inscrivèt en Alemanha a l'escòla del Bauhaus per i estudiar l’art figuratiu e l'arquitectura. Puèi partiguèt en França. Es aquí que, pichon a pichon, comencèt a trobar son estil. Puèi un jorn trapèt son tablèu al revèrs e comencèt a trabalhar cap a l’art abstract. Ne foguèt lo davancièr. Podèm dire qu'es el « l'inventor » de l'art abstract. Disiá que «la pintura a lo drech d'anar mai luènh e d'abandonar la natura e l'objècte. »
Emplegava de pintura fineta, plan sovent sus un fons de sabla granulada.
Disiá de sa pintura que «li caliá melhorar l'arma umana... », per las esmogudas que li caliá exprimir. Bota en abans sa vida interiora, sos entiments.
Sos amics mai famoses èran Pablo Picasso, Henri Matisse e Paul Cézanne.
Vassili Kandinsky es considerat coma un pintre dels mai importants del sègle XXenClassa de cicle 3 - març de 2016